Składniki:
- makrela
- 2 jajka
- sól, pieprz
- majonez
Wstawiamy na gaz jajka w celu zagotowania ich. Po ugotowaniu szatkujemy je.
Makrelę kroimy wzdłuż ciała by ją filetować z ości.
Makrela.
Filetujemy najlepiej do osobnej miski, rozdrabniając przy tym kawałki ryby.
Filetowana makrela.
Gdy ukończymy filetowanie ryby to wrzucamy do niej poszatkowane jajko. Solimy i pieprzymy dla smaku. Na koniec dodajemy łyżkę majonezu.
Makrela z jajkiem i majonezem.
Mieszamy składniki. Całość powinna wyglądać tak:
Wymieszane składniki.
Lecz to jeszcze nie koniec. Dodajemy łyżkę majonezu i mieszamy, by konsystencja sałatki stała się "klejąca".
Gotowa sałatka.
Wiadomo, jednak majonez to majonez, z jego ilością lepiej nie przesadzać ale pieczywo posmarowane taką sałatką, smakuje wyśmienicie!
Życzymy smacznego!
Bardzo lubię i akurat mam makrelę w lodówce :)
OdpowiedzUsuń